Subota 09.04.2016.
14:23
Vestionline

Jesu li ovo pripreme za posle izbora: Niče novi zatvor u Kragujevcu

M. Karović
Selaković zida nove zatvore

- To će biti kazneno-popravni zavod koji će biti izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima. Grad Kragujevac je dao novih 2,5 hektara zemlje, očekujemo da će u roku od godinu dana početi gradnja ustanovi koja će služiti ne samo Šumadijskom okrug. Investicija je vredna 22 miliona evra, od čega je 18 obezbeđeno preko povoljnih kredita od Saveta evrope, rekao je Selaković.

On je naglasio da "grad koji ima svoj Kazneno-popravni zavod može da oseti benefite kroz različite vrste društveno korisnog rada, kao što su u vreme poplava osuđenici bili angažovani u odbrani od stihije".

Selaković je naveo i da "postoji mogućnost da se od Grada dobije lokacija, na kojoj će država napraviti savremenu zgradu u kojoj će birti svi pravosudni organi, a da se stara zgrada suda, nekadašnjeg načelstva, ustupi na korišćenju gradu".

Upitan o potezu Hrvatske da uspori put Srbije ka Evropskoj uniji, Selaković je rekao da je "Republika Srbija ponosna na način kako njeni zakonski propisi i Ustavno pravni okvir tretira status nacionalnih manjina".

2024 © - Vesti online