Petak 08.04.2016.
20:05
Vestionline

"Zaprepašćeni smo, ali nećemo menjati zakon samo zato što Hrvatska tako hoće"

Tanjug
Srbija ne trpi pretnje i pritiske: Aleksandar Vučić

Kako je rekao, Srbija je primila k znanju stav Hrvatske i Srbija neće dozvoliti da je bilo ko u Evropi i svetu, pa ni Republika Hrvatska, na bilo koji način ucenjuje, ponižava i nipodaštava.

- Srbija je zemlja slobodarskog naroda i nikada neće biti vreća za udaranje bilo kome. Ni na čije ultimatume nećemo da pristajemo. Nećemo da menjamo zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće - navodi se u saopštenju predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je i u govoru na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" u Novom Sadu, rekao da je Srbija sve vreme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti.

- Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i nezavisnost. I danas, kada u Briselu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga da molimo - primetio je Vučić i dodao:

- Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv - poručio je.

On je ponovio stav da mnogima ne odgovara jaka vlada u Srbiji, kako bi "vukli konce iz senke", ali i podsetio da se on "zakleo na Ustav Srbije, na vernost građanima ove zemlje".

- Možete da vidite nervozu kod mnogih, jer su očekivali i u nasoj zemlji i van naše zemlje, da će ovi izbori biti velika prilika da oslabe našu kolaiciju i listu "Srbija pobeđuje" i da posle toga mogu da upravljaju iza zavese i senke onako kako oni hoće i žele - rekao je lider SNS.

Dodao je i da su želeli da Srbija nema jaku vladu, kako bi mogli da nameću uslove kako da razgovaramo sa Prištinom, da mogu da Srbiju ponižaju u odnosima u regionu, da mogu Srbiji da nameću stvari koja ona ne može i ne želi da prihvati.

- Lista "Srbija pobeduje", međutim, želi Srbiju koja je ugledna i poštovana, koja će da se bori za sebe i koja će da ima jaku vladu, jer samo jaka vlada može da Srbiju izvede na pravi put, da uz podršku građana uradi dobre stvari za našu zemlju.

Srbija je, kaže Vučić, ljubomorno čuvala svoju vojnu neutralnost i to će nastaviti u budućnosti, isto onako kao što je bila jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji.

- A to je mogla zato što je slobodna, suverena i nezavisna, zato što nije kao oni koji su kao u lutkarskom pozorištu želeli da vuku poteze na političkoj sceni Srbije - poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online