Subota 09.04.2016.
02:12
B. S. - Vesti

Nadničara terali da švercuje oružje

en.wikipedia.org
Nemačka policija prekinula krijumčarenje oružja

Podgorički mediji tvrde, pozivajući se na izvore u crnogorskoj policiji, da je identifikovan nalogodavac ovog posla, te da je reč o državljaninu Crne Gore čije se hapšenje očekuje.
U automobilu golf 5, vlasništvo jedne rentakar firme iz Podgorice, koji je vozio ovaj nadničar sa plantaža Agrokombinata "13. jul", osoba bez policijskog dosijea i mrlje u biografiji, pronađeno je osam kalašnjikova, dve ručne bombe i 200 grama eksploziva, kao i jedan pištolj sakriven ispod motora.

Pošto je opasni tovar bio veoma vešto sakriven, policiji je, izgleda, od početka bilo jasno da je Vučelić samo kurir, čiji je zadatak bio da trasom koju mu je diktirala satelitska navigacija u vozilu, oružje dopremi do odredišta u Francuskoj.

Kako je šverc otkriven 5. novembra prošle godine, osam dana pre terorističkog napada u Parizu, u prvi mah se posumnjalo da je sve možda povezano sa ekstremnim islamističkim organizacijama. Kasnije je ipak utvrđeno da se radi o klasičnom krijumčarenju oružja koje nema direktne veze sa radikalnim islamistima i da je Vučelić samo sporedni šaraf, poslednja karika u krijumčarskom lancu.

2024 © - Vesti online