Petak 08.04.2016.
14:56
Vestionline

Ja sam Borko, drago mi je!

Tanjug
Nikad ne odustaje: Borko Stefanović

U prvom intervjuu otkako je promenio svoje kršteno ime, Borko je za "Alo!" rekao da ima jednu poruku za sve:

- Mogu svima da im poručim: "Ja sam Borko!"

Hoćete li da štampate to na majicama?

- Hoćemo!

Kako se osećate kao Borko?

- Odlično! A i svi su reagovali normalno - porodica, prijatelji i ljudi koji me znaju. Možda je to bila loša stvar prema mom krštenom kumu. Ali važno je da postoji partija koja ima sasvim novu politiku i program u odnosu na sve druge. Promenom mog imena pokazali smo da nijedna, od njihovih apsurdnih smicalica i pokušaja da obore ovu našu listu, neće uspeti, kao i to da smo za našu ideju i program spremni da uradimo sve u okviru zakona. 

Videli ste da su reakcije na vaš potez bile od krajnje sprdnje, do toga da je bolje da ste promenili svoje "prada" cipele?

- To za cipele rekao je Zoran Babić. Mogao bi on da promeni hotel u Vrnjačkoj Banji. Da iz svog "Trifun", ode u neki veći. Ako je ta sprdnja najgore što mogu da urade, onda je OK. Sa druge strane, procenili smo da postoji tumačenje zakona u RIK-u i Upravnom sudu koje bi nam oborilo listu. Nisam promenio ime u, na primer, Dragan ili Marko. Mene su svi oduvek zvali Borko. I cela država me zna tako.

Da li sad postoji mogućnost odbijanja liste?

- Neću biti miran dok ne vidim da je potvrđena.

Promenili ste ime, ako uđete u Skupštinu šta ćete prvo da menjate u Srbiji?

- Prvo ćemo tražiti da se usvoje naši Predlozi zakona o poreklu imovine. Uz to, tražićemo ograničenje bankarskih kamata, promenu poreskog sistema, promenu socijalne politike prema najugroženijima, a u zdravstvu da se izjednači privatni i državni sektor. Prema nekim istraživanjima, u koja smo imali uvid, mi imamo konstantni rast. Posle dugo vremena građani imaju priliku da glasaju za ljude koji su alternativa ovom režimu.

2024 © - Vesti online