Petak 08.04.2016.
13:05
Tanjug, Vestionline

Bosilegrad: Zorana, dalje nećeš moći!

Tanjug
Zorana otkazala posetu 

Ona je sa svojim saradnicima dolazila u posetu tom mestu.

Zaharijev je zaustavio kolonu vozila na ulazu u Bosilegrad gde se nalazi pumpa, čija je privatizacija sporna, i zatražio od Zorane Mihajlović, koja je i potpredsednica vlade, da obezbedi snadbevanje naftom za tu opštinu.

Otkazala posetu

Iz kabineta potpredsednice vlade i minitarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sapšteno je da se njena današnja poseta Surdulici i Vranju otkazuje.

Mihajlović mu je rekla da sudske odluke moraju da se poštuju i pozvala ga da prestane sa blokadom i da se povinuje odluci suda. 

Ona je pozvala Zaharijeva, koji je bivši član DSS, a sad ima svoju stranku Prirodni pokret, da ne blokira ulaz u Bosilegrad i da ne pravi "geto" od tog mesta. 

- Nemojte da se zaklanjate i narušavate odnos između Srba i Bugara, koji je inače dobar - rekla je Mihajlović. 

Ona je navela da će se situacija vezana za privatizaciju pumpe rešiti, ali da Zaharijev mora da poštuje zakone i da se ne meša u sudske odluke, zarad, kako je rekla, političke karijere. 

Zaharijev je ministarki rekao da nije imao nameru da blokira put, ali da je želeo da razgovara sa njom, kao predstavnicom vlade, i da je ona mogla da prođe sa svojim saradnicima da je to želela. 

Preduzetnik Stefan Kostov kupio je opštinsku pumpu na licitaciji, ali mu opština Bosilegrad nije dozvolila da uđe u posed. 

Nakon odluke suda, pupmi je isključena struja i otežano je snadbevanje gorivom svih javnih službi u Bosilegradu. 

Zaharijev se na momente prepirao sa Mihajlović, njoj je uputio komplimente, ali, rekao je, svojim telom će blokirati put sve dok problem ne bude rešen.

2024 © - Vesti online