Petak 08.04.2016.
10:55
Vestionline

Šešelj kralj, Čeda jadan, Vučić i Tadić - pih!

Zavisi sad kako ko od vas gleda - da li na sreću ili na žalost - tek ovi podaci ne odnose se na poslednje ankete u vezi sa izborima koji nas očekuju 24. aprila, već na broj interakcija koje su pomenuti političari (čitaj: obmanjivači srpskog naroda) imali na svojim Fejsbuk stranicama u periodu od 31. marta do 6. aprila. Primetićete da se početak obračunskog perioda agencije Kliping poklapa sa oslobađajućom presudom Šešelju u Hagu, što je, kad je reč o Fejsbuku, lider radikala ili njegov tim koji mu radi Fejsbuk, odlično iskoristio.

Kliping
 

- Za razliku od marta, kada su na Fejsbuku najpraćeniji političari bili Čedomir Jovanović i Boris Tadić, u aprilu su na prve dve pozicije dospeli Aleksandar Vučić sa 122.618 i Vojislav Šešelj sa 114.235 fanova. Ipak, u periodu od 31. marta do 6. aprila, potencijal velikog broja pratilaca jedino je iskoristio lider radikala, na čijoj je stranici zabeleženo čak 171.502 interakcije, to jest sviđanja, deljenja i komentara. Na drugoj poziciji je Čedomir Jovanović sa 9 puta manje interakcija od Šešelja, dok su stranice Aleksandra Vučića, a pogotovo Borisa Tadića, bile mnogo manje aktivne i atraktivne za pratioce, pošto je na Vučićevoj stranici zabeleženo 9.694, a na Tadićevoj samo 935 interakcija, što predstavlja tek pet promila od broja interakcija na stranici Vojislava Šešelja - izjavio je Ilija Vučević iz Klipinga.

Kada su Fejsbuk stranice političkih partija u pitanju, Srpska napredna stranka je sa 111.455 pratilaca prestigla Dveri na prvoj poziciji, a za njima slede radikali i demokrate. Naprednjaci se na prvom mestu nalaze i po broju interakcija, pošto su u periodu od 31. marta do 6. aprila zabeležili 38.973 sviđanja, deljenja i komentara, što je za 1.000 više od Dveri, navodi se u analizi Klipinga.

2024 © - Vesti online