Petak 08.04.2016.
06:19
K. Nedeljković - Vesti

Krčmari tuđih nesreća

Twitter/sergio_trifunelli
Prevaranti u Srbiji sve beskrupulozniji

Konstatujući sa žaljenjem da u našoj zemlji postoje ljudi spremni na ovakva nedela, poznati srpski glumac obratio se javnosti apelujući na sve kojima se neko preko društvenih mreža obrati za pomoć pozivajući se na njegovu fondaciju da se jave kako bi takvi slučajevi bili prijavljeni policiji.

- Moramo da sprečimo malverzacije na račun bolesne dece i naše zajedničke pomoći najmlađima. Zvanične internet prezentacije fondacije Podrži život služe isključivo za informisanje javnosti o pokrenutim i uspešno završenim humanitarnim akcijama, a ne za prikupljanje novčane pomoći. Donacije se prikupljaju SMS porukama, kao i direktnim uplatama na tekući račun fondacije - navedeno je u saopštenju.

I čitaoci "Vesti" bili prevareni

U sličnoj situaciji našla se je i jedna čitateljka "Vesti". Ona je na nekoj Fejsbuk stranici pronašla priču objavljenu u našem Humanitarnom mostu. Neko je neovlašćeno preuzeo tekst i tražio novac u ime nesrećnika o kojima smo pisali. Naša čitateljka se odazvala apelu jer nije ni pomislila da može biti prevarena, znajući da humanitarne akcije "Vesti" za 23 godine postojanja nikada nisu bile kompromitovane. Naravno, prevarant je, kada je prikupio traženi novac, ugasio nalog na Fejsbuku...

Trifunović je podsetio da je zvaničan internet sajt njegove fondacije na adresi njnjnj.podrzizivot.com. Glumac je za "Vesti" pojasnio da je neko, koristeći njegovo ime na društvenim mrežama, otvarao lažne naloge i molio ljude da mu, pod izgovorom humanitarne akcije, uplate manje sume novca.

- Osim na Instagramu, ni na jednoj društvenoj mreži nemam profil. Samim tim, svako ko se putem bilo koje društvene mreže obrati ljudima, predstavljajući se kao ja, sa molbom da uplati neku svotu za nekog od štićenika naše fondacije, nema veze sa mnom. Strašno je što na ovaj način prevaranti koriste tuđu nesreću. Ukoliko neko želi da pomogne, najbolje je da direktno kontaktira našu fondaciju - rekao je za "Vesti" Sergej Trifunović.

2024 © - Vesti online