Petak 28.05.2010.
16:31 >> 20:14h
Vestionline, Tanjug

Zimonjić i Nestor u drugom kolu RG

Drugi nosioci na gren slem turniru u Parizu do pobede su stigli mnogo teže nego što se očekivalo. Zahvaljujući odličnim serivsima sve četvorice igrača, u čitavom meču viđene su samo četiri brejk prilike.


Hačkins i Ker su realizovali obe, a Zimonjić i Nestor jednu od dve, pa su dva seta rešavana u taj brejku. U tim trenucima do izražaja je došlo neupopredivo veće iskustvo srpko-kanadskog para, koji je je na kraju zasluženo ostvario pobedu.

Meč je mogao da bude rešen i uz manje drame, da su Zimonjić i Nestor iskoristili neku od tri meč lopte u 12. gemu trećeg seta. Hačkins i Ker su ih sve spasili i potom u taj brejku poveli 3:1, ali je onda trenutno drugi dubl sveta nanizao šest poena zaredom.

U drugom kolu Zimonjić i Nestor će igrati protiv Pitera Lučaka iz Australije i Simona Grola iz Nemačke.

Zimonjić uspešan i u miksu

 

Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik plasirali su se u drugo kolo Rolan Garosu u konkurenciji mešovitih dublova. Srpsko-slovenačka kombinacija pobedila je u prvom kolu Špance Anabel Medinu Garigeš i Marka Lopeza rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

 

Srebotnik i Zimonjić igrače u drugom kolu protiv Ruskinje Elene Vesnine i Izraelca Endija Rama, koji su na startu takmičenja pobedili Francuze Matildu Johanson i Sebastijana de Šonjaka.

2024 © - Vesti online