Petak 28.05.2010.
15:56
Tanjug

"Šuma blista" Ateljea 212 u Beču

Na Forumu Festvohen Generacija (?x) Yu biće predstavljeno sedam radova umetnika sa prostora bivše Jugoslavije koji su rođeni 1970. koji kroz različite oblike umetničkog izražavanja obrađuju teme raspada bivše domovine i pronalaženja načina da se život nastavi u novonastalim okolnostima.

Pored naših umetnika, austrijskoj publici će se predstaviti Oliver Frljić, Dejan Kaluđerović, Sanja Mitrović, Aleksandar Nikolić i Saša Asentić sa svojim projektima.


U komadu Šuma blista , ljudi sa margine u napuštenom baru na autoputu u srcu neke šume žive svoj život sami sa svojim snovima.

Tu su kafanska pevačica, nekada lepa i talentovana žena, sada bez snage u glasu, kafedžija uvek pijan i nasilan i mlade devojke čija je jedina budućnost prostitucija u nekoj dalekoj zemlji.

Naslov preuzet iz popularne dečije pesmice ne evocira savršeni svet, već uznemirujuću atmosferu koja predstavlja metaforu za gubitak perspective u savremenom društvu.


U predstavi igraju: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Vlastimir Stojiljković, Nenad Ćirić, Srđan Timarov, Anđela Stamenković, Milica Grujičić, Milena Predić, Violeta Mitrović, Lidija Andonov, Sofija Juričan...

2024 © - Vesti online