Petak 28.05.2010.
15:20 >> 18:40h
Vestionline

Trifunović: Nadam se pobedi u večitom derbiju

Trener Trifunović imaće na raspolaganju sve igrače. Ulogu favorita prepušta domaćinima, ali naglašava da njegov tim uvek ide na pobedu.

"Sve što se događalo tokom godine jasno pokazuje ko je favorit u ovom meču. Partizan je odigrao sezonu za respekt. Mnogi vide našu šansu u njihovom umoru, ali pre bih rekao da su oni stekli veliko samopouzdanje i da time kompenzuju sve fizičke napore", izjavio je strateg crveno-belih.

Prema njegovim rečima, Zvezda ne sme de ponovi greške iz aprilskog okršaja, u kojem je Partizan pobedio rezultatom 79:65.

"Motiva ima na pretek kod obe ekipe. Sam derbi donosi takvu atmosferu. Mi smo najmlađi tim u ligi i borimo se sa velikim pritiskom koji je pred nama, a to je ispunjenje osnovno cilja, plasmana u plej-of. U svakoj fazi igre moramo da budemo maksimalno koncentrisani, jer svaki naš pad može da bude kažnjen", dodao je Trifunović.

Centar crveno-belih Oliver Stević nada se da će njegova ekipa nastaviti seriju.

"Ne treba trošiti reči o važnosti meča. Ne samo da igramo bitnu utakmicu za plasman nego je igramo protiv najvećeg protivnika i to dodatno daje na težini ovoj utakmici. Mi smo rešeni da damo svoj maksimum i više od toga kako bismo na kraju slavili", dodao je Stević.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da očekuje težak meč protiv Zvezde.

"Naravno da ima i težih utakmica nego što je ova, posebno što smo igrali u Evroligi, ali utakmice sa Zvezdom uvek imaju posebnu čar, nose neku strast i život nam bez njih nebi bio ovako uzbudljiv. Bez obzira na aktuelnu situaciju, oni u svakoj utakmici daju maksimum. Oni što su ostali, ostali su pravi i bore se. Već izvesno vreme nivo tenzija na košarkaškim utakmicama sveden je na pristojan, sportski nivo. Sada sport dominira. Znam da će neko to da protumači u smislu da je Zvezda jača bile bi veće tenzije. Da je Zvezda jača bile bi veće samo sportske tenzije, a Zvezda je i ovako jaka. Za nas je ova utakmica uvek derbi", rekao je trener "crno-belih" i dodao:

"Mi smo rekli da ćemo sve utakmice do kraja odigrati sa najvećom mogućom energijom, bez obzira što broj utakmica prelazi neki nivo kada ih je lako igrati. Ova utakmica je posebnog profila, derbi, želimo da budemo na svom nivou. Svaka utakmica je važna oko plasmana u plej-of, ne želimo da kalkulišemo, da se igramo sa bilo čim", dodao je strateg crno-belih.

Utakmica 12. kola Superlige Srbije, u kojoj je Partizan domaćin, počinje u 19,15 časova u hali "Pionir".

Partizan vodi na tabeli sa deset pobeda i jednim porazom, drugi je Hemofarm (9-2), a Zvezda je treća sa skorom 7-4, koliko ima i Radnički iz Kragujevca.

Od ostalih mečeva ovog kola, neizvestan bi mogao da bude i duel u Kragujevcu između Radničkog i FMP-a. Domaćin je u više navrata ove sezone pokazao da zaslužuje mesto u vrhu srpske košarke, dok "panteri" konstantno prate velike oscilacije.

Hemofarm je apsolutni favorit na gostovanju u Pančevu, a Metalcu bi se možda mogla dati mala prednost protiv Borca u derbiju začelja.

Subota, 29. maj:
Tamiš - Hemofarm 18,30
Radnički - FMP 19,00
Partizan - Crvena zvezda 19,15
Metalac - Borac 19,30

Tabela: Partizan 10/1, Hemofarm 9/2, Radnički i Crvena zvezda 7/4, FMP 6/5, Borac i Tamiš 2/9, Metalac 1/10.

2024 © - Vesti online