Sreda 06.04.2016.
19:58
Avaz ba, Vestionline

BiH preti teroristički napad kao onaj u Briselu i Parizu?

Reuters
Upozorenje

Azinović je dodao da se bezbedonosne službe BiH uspešno bore i predstavljaju kompetentnog partnera sličnim službama u svetu u sprečavanju ovih bezbedonosnih izazova.

- Bilo bi jako neodgovorno da se ponašamo kao da to ovde ne može da se dogodi. Potrebna je jedna doza opreza kada je u pitanju ponašanje agencija, ali i nas građana prema tome. Ona naravno postoji i mislim da agencije koje se brinu o ovakvim sigurnosnim izazovima to rade na vrlo kompetentan i odgovoran način. S druge strane ne treba izazivati paniku niti strah - rekao je Azinović na konferenciji koju je u Konjicu organizovala misija OEBS-a u BiH.

Pojasnio je da i puno organizovanije države nisu u stanju da se suprotstave novim bezbedonosnim iskušenjima budući da su počinioci terorističkih dela osobe koje nikada nisu bile zavedene u policijskim dosjeima.

- To naravno nije slučaj samo u BiH. To je fenomen s kojim se bore i ne uspevaju da izađu sa njima na kraj ni puno bolje opremljene, kompetentnije , bolje norganizovane države. To postaje globalni fenomen - ocenio je Azinović. 

2024 © - Vesti online