Sreda 06.04.2016.
22:32
Vestionline, mozzartsport.com

Mateus: Bjekovića za predsednika Partizana!

partizan.rs
Čekaju novu upravu: Fudbaleri Partizana

Prvo podrška iz Kine, a zatim i iz Nemačke. Posle Aleksandra Stanojevića, trenera Peking Enterprajza, koji je otvoreno stao uz Nenada Bjekovića, još jedan nekadašnji šef struke crno-belih priželjkuje da vidi bivšeg sportskog direktora i u ulozi predsednika.

Lotar Mateus ističe da su klubu iz Humske 1 neophodne promene u rukovođenju i da je legendarni as, koji je u karijeri bio i fudbaler i trener i direktora, pravi čovek da vodi Parni valjak. Pogotovo što se pominje kao nezvanični kandidat opozicije uoči Vanredne Skupštine zakazane za 12. april. 

- Partizanu je potrebna fudbalska priča. Neko ko razume Partizan. Ko živi za klub. Zato mogu da zamislim da to bude Nenad Bjeković. Čovek koji svaki sekund živi i oseća klub. On je iz sportske priče i čovek koji podržava Partizanovu decu. Bjeković uživa poverenje i poštovanje ne samo Partizanove struke, već cele fudbalske Srbije. Nenad je Partizan - rekao je Lotar Mateus u razgovoru za Blic.

Čuvenom Nemcu, koji je još 2003. prvi uveo crno-bele u Ligu šampiona ne sviđa se sadašnje stanje u klubu čiji je trener bio 12 meseci. 

- Uvek su promene u fudbalu normalna pojava, teško je dominirati, vezati i dve uzastopne godine u vrhu. Ovakav rezultatski pad i bodovnu razliku, međutim, klub kao što je Partizan ne sme da dozvoli.

Ponudio je i recept kako bi klub iz Humske 1 trebalo da funkcioniše. 

- Partizan uvek mora da se oslanja na svoju školu, koja je poznata u fudbalskom svetu. Takođe, stalni odnos mladih snaga i iskusnih Partizanovih igrača i dva-tri pažljivo odabrana stranca su ono što je potrebno da bude pravi Partizan.

Kaže da ne odbacuje mogućnost povratka u Beograd. 

- Za Srbiju me vezuju jedna od najlepših profesionalnih sećanja. Zato sam uvek na raspolaganju Partizanu i srpskom fudbalu - završio je Mateus.

2024 © - Vesti online