Sreda 06.04.2016.
17:40
Vestionline

Evo šta se desilo čoveku koji je vikao "Vučiću, gladni smo!"

tanjug
Tišina tamo?

- On je samo legitimisan radi utvrđivanja identiteta, a stranačko obezbeđenje ga je samo zaštitilo da mu se nešto ne desi od strane od onih kojima se to ne sviđa, koji su učestvovali na skupu - rekao je on za TV N1.

Na pitanje zbog čega je građanin koji je dobacivao premijeru legitimisan i da li je protivzakonito vikati na mitinzima, Stefanović kaže da je to bilo preventivno.

- Ako postoji osoba koja za vreme nekog protesta pojavi i može vikom ili bukom da se kasnije sumnjiči za kršenje javnog reda i mira, dužnost je policije da utvrdi identitet. Ili ako to lice sutra želi nešto da prijavi, dobro je da policija zna da se to dešava, i to je policijsko ovlašćenje koje mora da se sprovede - naglasio je Stefanović.

Podsetimo, govor lider naprednjaka Aleksandra Vučića juče na mitingu u Pančevu nakratko je ometen povikom iz mase: "Gladni smo! Predsedniče, gladan ti je narod!".

Inače, portal 013. info preneo je da je čovek koji je dobacivao premijeru - Ljubomir Stejić koji je za portal izjavio:  

- Ovo mi je bila jedinstvena prilika da pogledam premijera u oči i kažem mu šta imam! 
Moj život se svodi na to da radim kao bravar po raznim firmama gde plaćaju mizerno, gde je radno vreme 12 sati, gde je plata 20-25 hiljada koji idu na račune i osnovne potrebe.

2024 © - Vesti online