Sreda 06.04.2016.
16:11
Vestionline

Severina objasnila zašto se na njenoj svadbi jela samo srpska hrana

Z. K. Munja
Najbolja svadba na kojoj je bila bila svoj sopstvena

U jednom od retkih intervjua koje je dala u poslednje vreme, za “Esquire” magazin, Seve se dotakla teme o kojoj se mesecima pričalo po kuloarima, a u pitanju je, naravno, spektakularna svadba na kojoj je rekla sudbonosno da pred Igorom Kojićem.


- Obožavam folklor kao i sve dobro što smo dobili u nasleđe iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Kad sam predstavljala Hrvatsku na Eurosongu sa sobom sam povela momke iz najstarijeg i najpoznatijeg folklornog društva Lado, koji su osvajači nagrada širom sveta. Oni su bili obučeni u naše nošnje i opanke, a pevali smo Moju štiklu. To mi je bilo zanimljivo i intrigantno. Opanak i štikla. Pesma je izazvala kontroverze, jer smo predstavljali Hrvatsku sa ojkanjem i opankom kamuflirajući je u štiklu. A nije baš da imamo veliku ostavštinu bečkih valcera na našim prostorima. I mi nikad nećemo moći napraviti bolji hip-hop od Amerikanaca. Folklora se ne treba sditeti, nego ga njegovati, kao i tradiciju i sve što ide uz to”

Severina je prokomentirsala i pisanja o njenoj “srpskoj svadbi”.

- Venčanje je bilo veselo, a bilo je i na neki način i umetničko. Smešno je što su čak pisali i kritike o venčanju, kao da je predstava, iako uostalom, svadbe i sahrane i jesu na neki način predstave. Tradiciju smo najviše ispoštovali u hrani. Jela se srpska kuhinja koja je senzacionalna. To je najbolja svadba na kojoj sam bila. Igor i ja smo uživali, a moja mama, Dragan i Olja bili su presretni - zaključila je.

2024 © - Vesti online