Četvrtak 07.04.2016.
12:30
S. Ban

Kad Jadran proključa

wikimedia.org
Misteriozni Jadran

Septembra te godine, jedan italijanski ribar je svojom brodicom otplovio na Jadran. Već sledećeg dana nađen je na dubini od 20 metara. Ova tragedija ne bi bila toliko neobična da se nisu pojavile dve neobične okolnosti. Prvo, brodić je pronađen neoštećen na dnu mora, a drugo, prilikom obdukcije, u plućima nesrećnog ribara nije pronađena nijedna kap vode.

Tragičnog dana, u području Jadrana u kome je nesrećni ribar lovio ribu, neki su ribari registrovali misteriozni stub svetlosti koji je izbijao iz mora. Kada su mu se približili, on bi zaronio i nestao.

Nekoliko meseci kasnije, još jedan italijanski ribar opaža neobičnu pojavu na moru, međutim, njegove kolege su zbijale šale na njegov račun. Ipak, nedugo potom sami su se uverili u neobične pojave. U pomoć su pozvali civilne i vojne stručnjake.

Tajna ispitivanja

Ovakvih slučajeva ima u celom svetu. Šta predstavljaju misteriozni predmeti koji izleću iz mora praćeni bleštavom svetlošću, možemo samo da nagađamo. U arhivama nekih tajnih službi možda postoji odgovor na ovo pitanje. Jedno je sigurno, naša planeta, a pogotovo dubine mora i okeana, nisu nimalo istražene i očigledno kriju velike tajne.

Tih dana su mnogi ribari bili svedoci pojave čudne svetlosti, velikih vodenih stubova koji su iznenada izbijali iz mora, penušanja i ključanja vode, zagonetnih belih pruga, loptastih letećih tela koja su izletala iz vode i ponovo se vraćala u njega.

Analizirajući fantomske pojave u Jadranu, te godine, pukovnik De Martino je izjavio novinarima da se većina zagonetnih pojava može pripisati prisustvu stranih podmornica, ali što se tiče vodenih stubova, svetlećih fenomena i smetnji na radarima, to spada u istu kategoriju kojoj pripadaju i leteći tanjiri.
 

2024 © - Vesti online