Sreda 06.04.2016.
00:11
Z. Mirković - Vesti

Suprugu i svastiku izbo nasmrt

wikipedia.org
Austrijska policija rasvetlila je svirepo ubistvo

Dok su prolazile ulicom u mestu Kapfenberg u Austriji, dve sestre, srpske državljanke stare 30 i 29 godina izbodene su na smrt. Njih je nasred ulice ubio takođe državljanin Srbije, suprug starije sestre, saopštila je policija, ne iznoseći više detalja o njihovom identitetu. Navodi se još da je starija sestra majka troje, a mlađa dvoje dece, te da je svo troje nastanjeno u okolini Kapfenberga.

Kako prenose austrijski mediji, on je suprugu i svastiku sačekao ispred jednog tržnog centra.

Najavio zločin

Prema rečima poznanika surovog ubice, on je planirao da ubije suprugu i njenu sestru. Naime kako su rekli austrijskim medijima, on je tokom prepodneva, samo nekoliko sati pre dvostrukog ubistvo najavio zločin, rekavši im "danas ćete čuti o meni".

- Svedoci tvrde da je bio veoma surov prilikom ubistva dve žene, te da ih nije samo izbo nožem, već po njima i skakao. Žene su usled napada zadobile brojne ubode nožem, čiji broj još uvek ne možemo navesti, već će se znati nakon što se završi obdukcija - kažu u lokalnoj policiji za medije.

Kako se dodaje, u napadu na žene povređen je i jedan muškarac, prolaznik, koji je pokušao da pomogne žrtvama.

Brojni svedoci dvostrukog ubistva obavestili su policiju o zločinu, a državljanin Srbije je uhapšen nedaleko od mesta ubistva na jednoj benzinskoj pumpi. Prilikom hapšenja rekao je policajcima koji su ga privodili, da je ubistva počinio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Prema prvim informacijama, motiv za zločin koji se dugo ne pamti u ovom delu Austrije, najverovatnije je predstojeći razvod bračnog para, koji ubica nije mogao da prihvati. Njega je supruga, kako navode austrijski mediji, napustila dve nedelje pred ubistvo. Kako navodi za medije jedan naš zemljak, koji je samo rekao da se zove Rade, poznaje ubicu koji je bio nezaposlen.

- On je pre dve godine naprasno postao veliki vernik. Bio je nezaposlen i često je počeo da posećuje lokalnu džamiju - izjavio je Rade za medije.

2024 © - Vesti online