Utorak 05.04.2016.
20:19
Vestionline

Skandal u Hrvatskoj: MUP opljačkan, vrh policije smenjen

pixabay.com
Dok ceo svet priča o aferi "Panama pejpers", Hrvati imaju i svojih problema... (Foto: Ilustracija)

- Direktor policije Vlado Dominić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, šef unutrašnje kontrole Stjepan Jurenec i načelnik Sektora kriminalističke policije PUZ-a Danijel Žugel otišli su sa dužnosti uz sopstvenu saglasnost - rekao je Orepić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

- Međutim, moram istaći da ne možemo odgovornost da svedemo samo na ove ljudi. Sa druge strane, Željko Dolački, iz čije kancelarije je ukraden novac i zlato, udaljen je iz službe i protiv njega je u toku postupak - rekao je Orepić.

On je kazao da se "dogodilo ono što nije smelo da se dogodi, ali sve ovo ukazuje da sistem ne funkcionše".

- Zato je potrebna reorganizacija sistema. Ubrzaćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike - rekao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova.

Zagrebačka policija saopštila je u ponedeljak da su nepoznati počinioci provalili u zgradu MUP-a i iz sefa kancelarije načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Željka Dolačkog, ukrali dva kilograma zlata i 280.000 evra.

Kako se navodi, lopov ili više njih, došli su do drugog sprata preko požarnih stepenica, a za sada nije poznato da li su uz novac i zlato ukradeni i poverljivi dokumenti.

2024 © - Vesti online