Utorak 05.04.2016.
13:02
Tanjug

Liga šampiona: Španski derbi u Barseloni, Bajern čeka Benfiku

Reuters
Fudbaleri Barselone žele ponovo da se raduju

Barselona pred dolazak "ratnika" Dijega Simeonea nije baš u sjajnom raspoloženju zbog poraza u El Klasiku (2:1) i prekida fantastične seriju od 39 utakmica nepobedivosti.

- Poraz od Reala neće uticati na nas protiv Atletika. Svakako da taj poraz boli, ali analizirali smo ga i verujem da ćemo ispraviti greške - rekao je kapiten Andres Inijesta.

Katalonci se uzdaju i u skor trenera Luisa Enrikea, koji je u svih šest utakmica savladao kolegu iz Atletika Simeonea. Međutim, Simeoneu i svima iz Atletika sigurno je u podsvesti 2014. godina, u kojoj su eliminisali Barselonu upravo u četvrtfinalu Lige šampiona.

- Ključno je da damo gol u gostima. Tores je u formi i moramo to da iskoristimo - rekao je Simeone na pitanje da li španski napadač može da  ponovi partiju sa Nou Kampa kada je u dresu Čelsija bio koban po aktuelnog evropskog šampiona.

U drugoj utakmici dana, sve osim Bajernovog trijumfa na Alijanc areni bi bilo veliko iznenađenje. Sve je na strani izabranika Pepa Gvardiole - kvalitet, forma, tradicija, a prvaka Portugalije plaši i to što je izgubio od Bajerna u Minhenu poslednja tri puta ubedljivo (5:1, 4:1, 4:1). Portugalci se najviše uzdaju u prvog strelca Evrope Žonasa, koji će protiv sebe imati oslabljenu odbranu Bavaraca jer zbog povreda ne igraju Badštuber, Benatija i Boateng.

Oba utakmice počinju večeras u 20.45 časova.

2024 © - Vesti online