Ponedeljak 04.04.2016.
20:30
Vestionline

Zašto demonizuju Putina, kad se on nigde ne pominje?

Reuters
Ponovo na udaru zapadnih medija: Vladimir Putin

- Svetski mediji upiru prstom u jednog čoveka čije ime se ni ne pominje. Fotografije Vladimira Putina su na svim naslovnim stranama najvećih svetskih medija. Ubrzo je to promenjeno, posle oluje kritika na društvenim mrežama i optužbi za hipokriziju iskazanu objavljivanjem fotografije osobe čije ime nigde nije pomenuto - navodi Raša tudej.

Komentari na društvenim mrežama se kreću od toga da je i Gebels imao manje pristrasnu kampanju u medijima, a na osudu je naišao i Indipendent, koji je kao naslovnu postavio fotografiju rukovanja Putina i sirijskog predsednika Bašara el Asada.

- Sigurno da nisu želeli da okrive svoje prijatelje poput kralja Salmana ili Petra Porošenka - navodi se u jednom od komentara.

Putinov portparol Dmitrij Peskov istakao je da su zapadni mediji ponovo ušli u akciju demonizovanja ruskog predsednika i izrazio žaljenje zbog toga što je novinarska profesionalnost često žrtva političkih zahteva.

- Još jedan spin koji treba da bude senzacionalan i objektivan... Dobili smo veliki broj zahteva koji ne izgledaju kao pitanja, već imaju elemente istražnih radnji. U pismima zahtevaju informacije o Putinovim prijateljima iz detinjstva, pitaju da li je tačno da poseduje jahte, gigantske rezidencije... - naveo je Peskov.

Lavina je počela kada je Zidojče cajtug objavio 11,5 miliona dokumenata iz jedne od najvećih ofšor advokatskih firmi "Mosak Fonseka", koji otkrivaju da su bogati i moćni ljudi širom sveta koristili tajne ofšor poreskih sistema na bezbroj načina.

2024 © - Vesti online