Ponedeljak 04.04.2016.
19:13
Vestionline

Dodik: Šešelj je slobodan čovek, može da dođe u BiH!

Tanjug
Dodik nema ništa protiv Šešeljevog dolaska

- Šešelj kao slobodan građanin ima pravo da se kreće i da dođe u RS, i ja s tim nemam problem - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je kazao da Šešeljev dolazak u RS ne može zabraniti predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je ranije izjavio da bi podržao inicijativu da se lideru radikala zabrani ulazak u BiH.

- Izetbegović ne određuje ko može da dođe u BiH, on nije BiH. Da vidim kako će ga sprečiti? To je apsolutna glupost - istakao je Dodik. 

Po njegovim rečima, niko ne može da zabrani Šešelju da uđe u BiH nakon što ga je Haški tribunal oslobodio krivice za ratne zločine i pustio na slobodu. 

- Ako mu nije dokazano nijedno krivično delo i ako ima putne isprave Srbije, nijedan organ u RS niti BiH neće mu izdati tu zabranu - naveo je Dodik. 

Izetbegović je ranije rekao da u BiH ne bi trebalo da bude mesta za Šešelja, "čoveka koji je ohrabrivao zločine koji su se desili". 

Šešelj, kojeg je Haški tribunal prošle sedmice oslobodio optužbi za ratne zločine, rekao je za regionalnu N1 televiziju da će početkom maja doći u Sarajevo i da mu niko ne može zabraniti dolazak u Bosnu i Hercegovinu. On je najavio da će posle izbora u Srbiji doći u RS, kako bi se uključio u kampanju za lokalne izbore. 
 

2024 © - Vesti online