Nedelja 03.04.2016.
14:43
Vestionline, mozzartsport.com

Serija A: Udineze rasplakao Napolitance, Juventus blizu titule

Reuters
Junak Udina: Bruno Fernandes

Da li je rešeno pitanje o osvajaču Skudeta? Čini se da jeste. Udineze je na svom Friuliju savladao Napoli sa 3:1, pa sada Juventus ima šest bodova prednosti i bolji međusobni skor u odnosu na najvećeg rivala. 

Centralne figure Udinezeove pobede i Napolijevog sloma su mladi vezsita domaćih Bruno Fernandes i gostujući strelac Gonzalo Iguain. Fernandes je najavio slom Napolitanaca u 14. minutu golom sa bele tačke pošto je prethodno Kulibali srušio Badua u šesnaetsrecu Napolija. Iguain je golčinom u 24. minutu vratio nadu gostima. Zakucao je loptu u mrežu sa ivice kaznenog prostora pošto je raspalio po njoj iz prve. Bio mu je to 30. gol ove sezone u Seriji A. Ipak, u 74. minutu zaradio je crveni karton, čini se prestrogo, posle čega je uputio bujicu uvreda na račun sudija, pa ga čeka suspenzija. 

U 26. minutu je opet pogrešila odbrana Napolija. Gulam je srušio Vidmera, a sudija opet pokazao na belu tačku. Ovoga puta je golman Gabrijel pročitao Ferandesa i odbranio mu udarac sa 11 metara. Međutim,  brazilski golman je sve to devalvirao kada je u 45. minutu napustio peterac i izleteo gde nije trebalo. Ostavio je praznu mrežu, aBruno Fernandes je makazicama potpisao presudu Napoliju. 

Kada je Tero u 57. minutu pogodio za 3:1 bilo je jasno da je sve rešeno. Poslednji ekser u kovčeg Napolitanaca je zakucao sudija Irati koji je nepravedno isključio Iguaina i time ubio i nade popularnog Pipite da bi mogao makar da ostane u trci za Zlatnu kopačku Evrope. 

2024 © - Vesti online