Nedelja 03.04.2016.
11:29 >> 16:39h
Vestionline

Moskva: Požar lokalizovan, spaljena tri sprata i krov

youtube.com
Zgrada ruskog Ministarstva odbrane u plamenu

- Požar je lokalizovan u 16.30 po moskovskom vremenu - rekao je policijski izvor i dodao da je 40 osoba je napustilo zgradu dok su sedmoro spasili vatrogasci.

Ministarstvo odbrane Rusije je u nedelju saopštilo da se u jednoj od tehnoloških prostorija administrativnog korpusa Ministarstva pojavio dim. Kasnije je vatra s drugog sprata zahvatila treći i četvrti, a potom i krov. 

Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da požar neće uticati na rad organa vojne uprave i tehničkih sistema. 

Prema navodima zamenika gradonačelnika Moskve Petra Birjukova, prilikom gašenja požara povređen je jedan vatrogasac. 

Ranije je saopšteno da se krov zgrade Ministarstva odbrane Rusije, površine 1.200 kvadratnih metara, urušio nakon što je požar zahvatio celu zgradu.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je više od 250 ljudi kako bi bio ugašen požar u zgradi Ministarstva odbrane u Moskvi, koji je bio lokalizovan, ali se potom razbuktao i zahvatio sve spratove.

Požar je izbio na drugom spratu petospratne zgrade i prioširio se na 50 kvadratnih metara. Ministarstvo odbrane još nije izdalo saopštenje.

- Vatra se raširila na sve spratove stare zgrade u Znamenjki. Više od 30 vatrogasnih i spasilačkih timova je pozvano - naveo je izvor iz policije.

Prethodno su agencije javile da je požar koji je u nedelju ujutru izbio na trećem spratu zgrade Ministarstva odbrane Rusije lokalizovan i da je uzrok bio kratak spoj.

- Danas oko 10 sati ujutru dim je otkriven u tehničkoj sobi administrativne zgrade u Znamenjki, koja se trenutno obnavlja. Vatrogasne brigade, koje su stigle u zgradu, otkrile su dim. Nije bilo žrtava - navela je pres-služba moskovske policije.

2020 © - Vesti online