Subota 02.04.2016.
18:31
Vestionline

Kinezi zidaju fabriku, mi ćemo da je finansiramo!

Tanjug
Naše je samo da platimo: Siniša Mali, Gijom Alara i Aleksandar Vučić

- Ovo je veliki dan za Barič, Obrenovac, Beograd i celu Srbiju, jer 2005. godine je došla poslednja ovakva fabrika "Ball Packing" u Zemunu. Skoro 11 godina nije bilo novih fabrika, a ovo je moćna, velika fabrika - rekao je Vučić.

- Kada je Obrenovac bio pogođen poplavama obećali smo, da bi ljudi lakše prevazišli teškoće, da ćemo da dovedemo neke fabrike i govorili smo punu istinu - dodao je Vučić.

- Vlada Srbije izdvojila 22,7 miliona evra za ovu investiciju. To je ogroman novac, ali mi znamo da je to za budućnost 1.400 porodica, za buduće kooperante - rekao je Vučić i napomenuo da se radi o kompaniji koja pravi kućišta za turbo kompresore automobilske industrije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ovo prva fabrika u poslednjih 11 godina, vredi 60 milion evra i zaposliće 1.400 radnika u narednih nekoliko godina.

- Nećemo odustati od politike otvaranja novih fabrika i novih radnih mesta - rekao je Mali i naveo da je iz Bariča sklonjeno više od 1.000 tona opasnog otpada.

Predstavnik kompanije "Mei Ta" Gijom Alara rekao je da su pregovori o novoj investiciji bili teški, ali da zahvaljuje Gradu na razumevanju u proteklih 1,5 godinu i sada se postavlja kamen temeljac.

Investicija iznosi 60 miliona evra i planiramo zapošljavanje 1.400 radnika, ali već razmišljamo o novoj investiciji, o nastavku plana, rekao je Alara.

2021 © - Vesti online