Nedelja 03.04.2016.
06:30
Vestionline

Nirburgring podiže rampu, očekujte nove rekorde

pixabay.com
Nema više brzinskih ograničenja na poznatoj nemačkoj stazi

Osim piste na kojoj se održavaju trke automobila i mesta gde svoje vozačke veštine mogu da isprobaju čak i amateri na sopstvenim ili iznajmljenim vozilama, Nirburgring je poznat i kao lokacija na kojoj većina kompanija testira nove modele automobila. 

To je i idelana staza za odmeravanje snaga među proizvođačima sportskih automobila koji na Nirburgringu žele da potvrde vozne karakteristike i brzinu svojih modela. Rezultati koje automobili zabeleže ostaju zapisani u istoriji, a mnoge auto-kompanije ih koriste u marketinške svrhe kako bi potencijalne kupce ubedile da je njihov model bolji od konkurencije.

Međutim, nakon teškog incidenta iz 2015, rukovodstvo Nirburgringa privremeno je zabranilo postavljenje brzinskih rekorda i ograničilo brzinu na pojedinim deonicama, iz bezbednosnih razloga. 

Zabranu su svojevremeno kritikovali mnogi, a naročito vozači trka koji su smatrali da se time obesmišljavaju automobilska trkačka takmičenja na Nirburgringu. U međuvremenu, menadžment staze najavio je izmene koje će doprineti poboljšanju bezbednosti i omogućiti da se na toj pisti ponovo voze rekordni krugovi. 

2024 © - Vesti online