Subota 02.04.2016.
11:42
Vestionline

Pupovac: Šešelj poguban za Srbiju i Srbe!

Tanjug
Smatra da je presuda Tribunala nepravedna: Milorad Pupovac

- Haški sud i tužilaštvo su, nažalost, počeli da donose presude i odluke koje stvaraju sve veće razočaranje, nepoverenje i osećaj nepravde u odnosu na ono što se od njih očekivalo, a to je zadovoljština za žrtve i pravda.

Pupovac smatra da su tim odlukama kod mnogih ljudi produbili osećanje nepravde i povređenosti, osećaj da se više isplati govoriti huškački, jezikom mržnje i rata, nego jezikom mira, demokratije i uzajamnog pomirenja i poverenja. On je podvukao da su oslobađajućom presudom Haški sud i tužilaštvo učinili još jednu stvar kojom su povredili osećanja stradalih.

- I svih onih koji su se borili za drugačiju demokratsku političku kulturu i one koji su očekivali da će sud i tužilaštvo stvoriti pretpostavke za osećanje pravednosti, izmirenja i ponovnog poverenja. To se s ovom presudom nije dogodilo. Otkako je Šešelj vraćen iz Haga, prostor za njegovo političko delovanje i delovanje njegove stranke veoma je proširen.

- Postao je akter javnog i političkog života, a vidimo da i dalje koristi ratnu retoriku koju je koristio devedesetih godina. Ta retorika je pogubna za Srbiju i Srbe, oni koji su ozlojađeni ekonomskim položajem i drugih prilikama, osećanjem nepravde, mogu poverovati još jednom u to kao što su poverovali i devedesetih - izjavio je Pupovac.

2024 © - Vesti online