Subota 02.04.2016.
03:14 >> 20:10h
B. Božin - Vesti

U podu auta 35 kila droge

Reuters
Slučajno otkriveni: Nađeno 22 kg kokaina i 13 kg amfetamina

Patrola policije u civilu, koja je zaustavljala i kontrolisala sumnjive automobile na auto-putu A3 u blizini Raunhajma na Nemačkoj, naišla je na bogat ulov od 35 kilograma droga. Kad su zaustavili automobil reno senik sa švajcarskim tablicama, u kojem su se nalazila dvojica državljana Srbije od 22 i 23 godine, pri proveri dokumenata im se učinilo da se vozač nalazi pod uticajem droge.

Na putu za Srbiju

Hartmut Šerer, portparol policije u Darmštatu, saopštio je da se radi o do sada najvećoj zapleni droge u pokrajini Hesen. On je izjavio da su uhapšeni verovatno bili zaduženi samo za transport i da ne veruje da su organizatori šverca.
- Oni su naveli da su krenuli za Srbiju, ali odbijaju dalju saradnju - rekao je Šerer.
Zbog velike količine droge preti im višegodišnja zatvorska kazna.

Na pitanje policajca, on je odgovorio da je "pre nekoliko dana konzumirao marihuanu" i saglasio se da se na licu mesta uradi test. Nakon što su rezultati provere bili pozitivni na THC, obojici je naloženo da pođu sa patrolom u stanicu da se uradi test krvi. Oba saputnika su se složila i mirno pošla za policajcima.

Potom su policajci rutinski prekontrolisali automobil da bi se utvrdilo da u njemu nema skrivene droge ili drugih ilegalnih predmeta, jednom od tehničara je palo u oči da je nešto čudno u podu vozila, ispod sedišta vozača, koji se sastojao od metalne ploče.

- Ispod lažnog poda pronađen je prostor u kome se nalazio veći broj pakovanja droge. Ukupno je nađeno 35 paketa, u kojima je bilo 22 kilograma kokaina i 13 kilograma amfetamina. Obojica srpskih državljana su odmah pritvoreni i poslati istražnom sudiji koji im je odredio pritvor - kažu za medije u lokalnoj policiji.

Na konferenciji za štampu u Darmštatu, državno tužilaštvo Hesena nije dalo više podataka o vozilu, za koje se tvrdi da nije bilo ukradeno. Dosadašnja istraga je pokazala samo to da su dvojica uhapšenih prethodno bili u Amsterdamu, ali se ne zna da li su tamo preuzeli drogu. Ulična vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na "dvocifreni milionski iznos".

2024 © - Vesti online