Petak 28.05.2010.
13:16
Tanjug

Novi Trbosek hara Britanijom

Stiven Grifits (Stephen Griffiths), 40-godišnji kamiondžija iz Bredforda, na severu Engleske, koga je "Dejli mejl" predstavio kao "studenta kriminologije", uhapšen je pre dva dana pod sumnjom da je u proteklih godinu dana ubio tri prostitutke Suzan Rašvort (43), Suzan Blemajers (26) i Šeli Armitejdž (31). 

Optužen za trostruko ubistvo: Stiven Grifits


Grifit, za koga britanski tabloid tvrdi da ima diplomu iz psihologije, povezije se takođe i sa ubistvima još najmanje dve prostitutke koje su nestale 1992. i 2001. Ono što je u celoj priči dalo posebno mračnu notu je činjenica da su se ubistva dogodila nedaleko od kuće koja je pripadala Piteru Satklifu, zloglasnom Jorkširskom Trboseku , serijskom ubici koji je 1970-ih ubio 13 prostitutki.


U istom kvartu živeo je i Grifits, koga susedi opisuju kao samotnjaka, opsednutog prostitutkama.


Jedan od svedoka njegovog hapšenja ispričao je "Tajmsu" da je u trenutku kada je ulazio u policijska kola imao "isti hladan izraz lica kao i obično" i da je njegova jedina briga bila da proveri da li je policija zaključala ulazna vrata njegove kuće.


Tabloid "San" navodi da je Grifits imao svoj blog na Internetu u kome za sebe kaže da je "u najboljem slučaju poluljudsko biće, a u najgorem demon".

2024 © - Vesti online