Četvrtak 31.03.2016.
21:24
Vestionline, mozzartsport.com

Fener u problemu: Veseli u Americi, Antića boli list!

Tanjug
Neizvestan: Jan Veseli

Utakmica 13. runde E grupe Top 16 faze Evrolige između Fenerbahčea i Efesa za lidera grupe nema takmičarski značaj, ali kako za Mozzart Sport kaže asistent Željka Obradovića, Vlade Androić možda neće imati ni za tim Dušana Ivkovića. Naravno, čeka se ishod večerašnjeg duela između Crvene zvezde i Darušafake.

- Čekamo ishod duela između Crvene zvezde i Darušafake pa će neke stvari u našoj grupi biti jasnije. Ipak, sigurno ćemo uraditi sve da dobijemo meč, mada će biti teško jer smo praktično ostali bez visokih igrača.

Kakva je situacija sa povredama Jana Veselog i Pere Antića? 

- Veseli je u SAD-u i vraća se uskoro, pa će se videti šta i kako dalje. Antić ima bolove u listu, zato je poslednju utakmicu igrao samo 12 minuta. Teško mu je i da normalno trenira, dakle problem sa povredama nisu mali.

Posle poraza od Cedevite tim se vratio u ritam ubedljivom pobedom u turskom šampionatu?

- Tim je reagovao na taj poraz i odigrali smo fenomenalnih trideset minuta utakmice. Željko nije jurio razliku protiv Bešiktaša, koji i nije u nekoj formi, već je šansu dao mlađim igračima.

Fener je davno obezbedio plasma u Top 8 i sad gledate na dešavanja u F grupi gde je krajnje zanimljiva borba?

- Pre svega gledamo sebe da u utakmicama koje nam sleduju odigramo dobro i u pozitivnoj atmosferi dočekamo četvrtfinale. Sad sve zanima koga bismo mi voleli za rivala, ali to je teško reći. Verovatno će nam zapasti španski klubovi. Po igrama možda bi nam najviše odgovarao Real, ali po imenima igrača i značaju kluba sigurno ne. Drugačije se gleda na Real ili na Barselonu, u svakom pogledu. Videćemo, na izbor potencijalnog protivnika ne možemo da utičemo, ali na naše partije sigurno možemo - zaključio je Androić.

Utakmica Fenerbahče- Efes igra se u petak od 19.30 sati.

2024 © - Vesti online