Četvrtak 31.03.2016.
13:21
Vestionline

Hrvatski premijer u šoku: Sramotna presuda, Srbija da reaguje

Reuters
Protest zbog odluke Tribunala: Tihomir Orešković

- Presuda je sramotna. To je poraz Haškog suda i tužilaštva. Danas sam u Vukovaru kojem je napravio veliko zlo i nije pokazao kajanje. Palio je hrvatske zastave i zastave EU. Nadam se da će i Srbija reagovati jer je put prema EU pravi put i nadam se da će se komšije ponašati na pravi način - kazao je Orešković.

Presudu je na N1 televiziji komentarisao i bivši ministar branitelja Predrag Matić.

- Nekoliko trenutaka posle izricanja presude još sam pod šokom. Ono što se može odmah reći je da je ovo još jedan dokaz da pravo i pravda često ne idu ruku pod ruku. Ovo je šamar svim žrtvama od ratnohuškačke politke Šešelja koji to nikada nije skrivao. Manje osećam ljutnju na teret onih koji su puki izvršitelji zločina, ali najgori soj su huškači koji su takve maloumne ljude huškali, a Vojislav Šešelj bio je jedan od najvećih stručnjaka za to - rekao je Matić i nastavio:

- Šteta da takav čovjek takvih intelektualnih kapaciteta nije krenuo na nešto pozitivno. Puki izvršioc ubistva za mene je nevino dete, pod navodnicima, u odnosu na ono što je on učinio. Ostaje uteha da će se u drugostepenom postupku bolje to objasniti. Ali nikakva uteha to nije jer do drugostepene presude će verovatno preminuti. Pravo i pravda ne idu ruku pod ruku. Žao mi je nas koji smo ovo prošli. Tužan sam i šokiran i nisam još sve misli složio - smatra on.

2024 © - Vesti online