Četvrtak 31.03.2016.
13:12
Vestionline

Prvi utisci Hrvata - od šoka nema proklinjanja Srba

Printscreen
Reakcije hrvatskih medija na oslobađajuću presudu

Tako je "Indeks" preneo kako je Haški tribunal doneo presudu da "četnički vojvoda Vojislav Šešelj nije kriv po svim točkama optužnice".

I portal 24sata.hr je pratio izveštaj iz Haga, a u tekstu pod naslovom "Šok! Šešelj je oslobođen, sve točke optužnice su odbačene" navodi se da je sud u Hagu presudio da Vojislav Šešelj nije kriv ni po jednoj tački optužnice, a teretili su ga za progone, ubistva, deportacije, mučenje i okrutno postupanje.

I jutarnji.hr je "šokiran" presudom, pa prenosi da je Vojislav Šešelj slobodan čovek, da su pale sve tačke optužnice, te da lideru radikala baš ništa nisu dokazali.

"Večernji list" odmah je preneo "izvanredne vijesti" iz Holandije, navodeći kako je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju izrekao oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju, vođi srpskih radikala optuženom za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti od 1991. do 1993. počinjene protiv nesrpskog stanovništva u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata na koje je poticao govorima mržnje i slanjem svojih dobrovoljačkih snaga u Hrvatsku i BiH.

2024 © - Vesti online