Petak 28.05.2010.
06:10
Blic

Fudbalski menadžer u aferi ''Satelit''

Ne želi da govori: Milan Ćalasan

Vlada Srbije skinuće danas oznaku državne tajne sa celokupne dokumentacije koju poseduje, što uključuje 34 zasebna dokumenta.


Na čelu istrage predstavnici ministarstava pravde i odbrane: Malović i Šutanovac

Firma sa Devičanskih Ostrva „Carmina Creek Corporation“ angažovana je kao posrednik u pregovorima sa izraelskom firmom „Imidžset“, od koje je trebalo da budu iznajmljene satelitske usluge i s kojom je potpisan ugovor koji pravni eksperti opisuju kao „diskriminatorski za kupca“.

U dokumentaciji Vlade Srbije kao vlasnik te posredničke firme navodi se Milan Ćalasan. Ime fudbalskog menadžera je u dokumentima koji su tokom istrage upućivani Vladi Srbije.

Međutim, i o angažmanu firme postoji pisani trag. „Carmina Creek Corporation“, sudeći po potpisu, angažovao je bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić i to je učinjeno dopisom zavedenim na datum 2. februar 2005. godine. Za potpis i angažovanje firme Davinić nije imao odobrenje nadležnih državnih institucija i učinio je to samoinicijativno.

Ćalasan se u pojedinim dobro upućenim krugovima dovodi u vezu sa bivšim predsednikom Saveta ministara državne zajednice SCG Svetozarom Marovićem, protiv koga nije pokrenuta istraga za „slučaj satelit“, ali se povezuje sa aferom.

''Blic“ je juče pozvao Ćalasana, međutim, kada je čuo pitanja, nije bio raspoložen za razgovor i ubrzo je prekinuo vezu. Ćalasan je na pitanje o firmi „Carmina Creek Corporation“ rekao: „Nemam veze s tim.“

Na konstataciju da mu se ime pojavljuje u dokumentaciji, odgovorio je: „To nisam ja, pogrešili ste broj.“ Na pojašnjenje da će danas sa skidanjem oznake državne tajne sa dokumentacije za njegovo ime čuti svi, Ćalasan je uzvratio: „Na tu temu uopšte neću da razgovaram“, a potom i prekinuo vezu.

2024 © - Vesti online