Petak 28.05.2010.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

U smrt za ćerkom

Sara Simikić



Petra Miškić, komšinica Simkićevih, kaže da je juče ujutro oko pola sedam, dok je pila kafu, začula vrisak Sarine kćerke Mare (39), koja je zapomagala i plakala tražeći majku.


- Odmah sam izašla i videla da su otvorena vrata na dvorišnom bunaru, dubokom oko 50 metara, a Sarini opanci ostavljeni pored njega. Mara je u očaju počupala sebi kosu i vrisnula:"Majko, što mi ne reče!" Sara je u poslednje vreme govorila kako ne može da živi bez Suzane i da mora da ide za njom. Nije mogla da preboli smrt Suzane, a nije je utešilo ni unuče od starije ćerke - priča Petra Miškić.


Brčanska policija je izašla na uviđaj i nakon što su vatrogasci izvukli telo konstatovala da je Sara verovatno počinila samoubistvo, a po nalogu dežurnog tužioca, u Medicinskom centru u Brčkom biće urađena obdukcija.


Nova tragedija je donela i novu, veliku tugu koja se ponovo nadvila nad porodicom Simikić u Buzekari. Iza Sare su ostali muž Jovo i kćerke Mara, Gospava i Gordana. Kako saznajemo, u Buzekari je sa Jovom i Sarom živela samo Mara, dok su druge dve udate u drugim mestima.

Sarina smrt ponovo nameće pitanje koje rodbina, prijatelji porodice Simikić i brčanska javnost ogorčeno postavljaju: Zašto nakon devet godina od svirepog ubistva 15-godišnje Suzane Simikić istraga nije dovela do imena zlikovca?


Prema rekonstrukciji zločina, Suzana je nešto iza podneva izašla iz osnovne škole u Ražljevu i s ostalim učenicima sačekala je autobus. Izašla je na uobičajenom stajalištu nadomak kuće oko 13 sati, prešla na drugu stranu puta i pošla u pravcu kuće, što je potvrdio svedok koji je video dok je prolazio automobilom.
 

Najavila samoubistvo


Radivoje Simikić, Suzanin stric, kaže da je Sara poslednjih nekoliko dana govorila kako će se "ubiti i otići svojoj Suzi". - Mesto na kome je Suzana ubijena nalazi se oko 250 metara od kuće porodice Simikić i Saru je stalno podsećalo na tragičnu smrt kćerke - kaže Radivoje.

Sat kasnije, njeni roditelji su pozvali policiju i usledila je potraga, pa je telo devojčice pronađeno oko 16.15, u šumi nedaleko od autobuskog stajališta. Bila je zadavljena, s nekoliko povreda na telu. Utvrđeno je da se zločin dogodio u vreme kad je izašla iz autobusa.

Sumnje u policiju


Sara je pre tri godine kazala novinarima da su ona, njen muž Savo i ćerke ubeđeni da ih policija obmanjuje i da ne želi da pronađe zlotvora. Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta, to negira i kaže da je urađeno oko 180 veštačenja, obavljeno 600 razgovora i mnoštvo konsultacija s ekspertima kriminalističke, sudsko-medicinske i psihijatrijske struke iz BiH, Srbije, Hrvatske i američkog FBI.

On kaže da je ta istraga i danas prioritet i podseća da je još na snazi nagrada od 50.000 konvertibilnih maraka za informaciju koja bi dovela do počinioca.

2024 © - Vesti online