Sreda 30.03.2016.
09:03
Vestionline

"Priština prešla sve granice, Srbija neće više ćutati"

A. Čukić
Nećemo ćutke gledati kako se gaze interesi Srbije: Marko Đurić

On je za RTS rekao i da Srbija razmišlja o merama reciprociteta, jer neće ćutke gledati kako se njeni interesi gaze. Đurić je, takođe, pozvao EU da što urgentnije počne da se bavi ovim pitanjima, jer Srbija više ne može da čeka.

Uz napomenu da to što se dešava sa kamionima nema nikakvog smisla i da Srbija ne sprečava bilo čiji kamion da uđe u centralnu Srbiju, da svo vreme najnormalnije pušta kamione, bez problema i zadržavanja, Đurić je rekao da sada više ništa ne pita Prištinu, već predstavnike EU dokle će tolerisati ovu jednostranu blokadu koja šteti i građanima i privredi i svemu za šta se deklarativno zalažu, noramlizaciji odnosa i drugog i dokle misli da Srbija može da čeka i trpi.

- Kako je moguće da se danima niko iz Prištine njima ne javlja na telefon? Priština je uveliko prešla sve granice i ušla u crvenu zonu neprihvatljivog ponašanja. Ovo nema nikakve veze sa normalnim odnosima i uvažavanjem bilo čijih interesa - istakao je Đurić, navodeći da Srbija ima granice strpljenja i da neće ćutke gledati kako se gaze njeni interesi.

Đurić kaže da ono što je Priština želela da postigne nema nikakve veze sa ekonomskim i drugim ciljevima, već isklujučivo sa politikom i njihovom željom da afirmišu status.

2024 © - Vesti online