Sreda 30.03.2016.
00:34
Vestionline

Majami: Tim se koprcao, Nole ga upecao

Tanjug/AP
Morao je da se dobrano oznoji, ali je potvrdio klasu: Novak Đoković

Tim se pokazao kao dostojan rival broju 1, mnogo bolji nego što njegov ionako dobar plasman na ATP listi (14. mesto) pokazuje - mladi Austrijanac nije ustuknuo pred najbojlim teniserom današnjice i zadao je dosta problema Đokoviću.

Nole je morao da se bori za svaki poen, i to, što je bilo zabrinjavajuće - naročito na svoj servis, uz to je i grešio, a Austrijanac je kidisao na svaku loptu i pokušavao da iskoristi i najmanju grešku srpskog tenisera. Ipak, Đoković je potvrdio epitet favorita, ali mu je trebalo vremena da slomi rivala - prvi set, na primer, dobio je posle 53 minuta igre, iako je na semaforu stajalo, naizgled lagodnih, 6:3.

Novak je i u drugom setu rano napravio brejk, ali ga je Tim iznenadio u šestom gemu, uzeo mu servis i izjednačio na 3:3. Novak je odmah potom uzvratio, još jednim brejkom za 4:3, a zatim je bio siguran na svom servisu i poveo sa 5:3. Ispostavilo se da je to, i pored velikog otpora koji je pružio Austrijanac, bilo dovoljno - Nole je borbeno priveo meč kraju i zasluženo izborio plasman među osam najboljih, gde ga očekuje duel protiv Tomaša Berdiha. 

2024 © - Vesti online