Utorak 29.03.2016.
18:44
Vestionline

Izetbegović upozorava: Bosna neće tolerisati pretnje iz Srbije

Reuters
"U predizbornim kampanjama se olako izgovaraju jake reči"

Reč "nasilje" ne treba izgovarati u Beogradu...

On je izjavio da su komentari premijera Srbije Aleksandra Vučića o "spirali nasilja koja se pokreće iz Sarajeva" ishitreni i verovatno u funkciji predizbornih odmeravanja snaga unutar Srbije, prenose agencije.

- U predizbornim kampanjama se olako izgovaraju jake reči, ali kada je BiH u pitanju, reč "nasilje'" ne treba izgovarati u Beogradu. Bosna i Hercegovina niti je u prošlosti pokretala nasilje i vršila agresiju, niti to u budućnosti namerava da čini. Međutim, istina i pravda su nešto od čega ne možemo, niti smemo da odustanemo, i koristićemo sve pravne mehanizme koji su nam na raspolaganju da do njih u završnici i dođemo - poručio je Izetbegović.

- Ne želimo nikakav sukob, ni sa Srbima, ni sa Srbijom. Želimo da gradimo buduće odnose na istini, pravdi i činjenicama, na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. I nećemo tolerisati da nam se samo par dana nakon što su presudom Radovanu Karadžiću definitivno utvrđeni užasni zločini počinjeni u BiH, pre svega nad Bošnjacima, iz Beograda preti da ćemo mi da budemo krivi za novu "spiralu nasilja" ako budemo tražili pravdu pred međunarodnim sudovima - zaključio je Bakir Izetbegović, a prenose agencije.

2024 © - Vesti online