Utorak 29.03.2016.
11:48
Vestionline

"Nisu Srbi Nemci, da se stide svoje prošlosti"

www.mc.rs
Prošlost se polako i olako zaboravlja: Vuk Drašković

- Srbi nisu Nemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. Neka se stide ti drugi, samo su njihove ruke krvave. Novoj našoj prošlosti temelj će biti neistine i samoobmane. Da ništa ne bude kako je bilo, jer nam je u tom ogledalu lice krastavo, nego da bude kako želimo da bude - naveo je Drašković.

Jedan od vođa prvih masovnih demonstracija opozicije je u tekstu "Šta će biti u prošlosti" rekao da zna šta će biti u budućnosti, ali da ne zna šta će sve biti u prošlosti.

- Biće, po svoj prilici, da u prošlosti, i to nedavnoj, onoj iz devedesetih, nismo ni živeli, pa je nismo mogli ni videti ni upamtiti. U našoj novoj prošlosti, koja se nazire i najavljuje, na krvavoj pozornici najstrašnijih zločina, stotina hiljada mrtvih i obogaljenih, miliona izbeglih i proteranih, Srbi će biti samo žrtve i mučenici - dodao je on.

Drašković je ocenio i da ćemo u toj novoj prošlosti dobiti i novi Jasenovac, i to "Tribunal u Hagu, kako patrijarh naš, hrišćanski i proročki, zaviri u prošlost koju sada stvaramo".

- Niko od Srba, koji su tamo osuđeni, nije skrivio nikakvo zlo ili greh. Osuđeni su samo zbog toga što su Srbi - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u novoj prošlosti Srbi neće nikoga napasti ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni na Kosovu, neće nikoga prvi ubiti ni proterati, niti će srpski akademici, vladike, pisci i mediji raspirivati mržnju i ludilo.

- Srbi će svuda biti napadnuti i svuda će se samo braniti od ustaša, od mudžahedina, od balista, od Evrope i Amerike - navodi Drašković.

Kako je naveo bivši ministar spoljnih poslova, stvarna i jeziva prošlost koja se dogodila - tenkovi koji, okićeni cvećem iz Beograda kreću na Hrvatsku, konclogori u BiH, četvorogodišnje granatiranje Sarajeva, srebrenički masakr, progon nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova, tajne grobnice albanskih civila na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima Srbije, crvene beretke, škorpioni, tigrovi, likvidacije Srba koji su žigosali zločine i zločince, sve će to morati da nestane.

- Da Bil Klinton bude kriv za Srebrenicu. Da muslimani granatiraju sebe po Sarajevu. Da Albanci, u američkoj režiji, beže sa Kosova. Da sud u Hagu bude produžetak zločina nad Srbima, onim najboljim i, naravno, nevinim. Neće i ne sme biti nikakve krivice za režim, tajne službe i aparat mržnje i smrti Slobodana Miloševića, koji je u većinskoj javnosti već uveliko rehabilitovan, za vrhovne vinovnike apokalipse iz devedesetih. U novoj i patriotskoj našoj prošlosti, njima će se podizati spomenici, a neke će proglašavati i za svetitelje - naveo je Drašković.

2024 © - Vesti online