Ponedeljak 28.03.2016.
19:36
Vestionline

"Zelene beretke" odlučuju ko nastupa u Sarajevu: Marija Šerifović četnikuša?

Z. K. Munja
Veličala četnike?

"Naša ideja je da pre potpisivanja ugovora sa mesta kao što su "Skenderiji","Zetar" i svi ostali koji mogu da prime više od 500 ljudi, organizatori moraju imati odobrenje Komisije. Svaka najava izvođača će se preispitati i, ako svojim ranijim nastupima veličao četništvo ili širio nacionalnu mržnju, neće moći da učestvuju u našem gradu", saopšteno je iz Zelenih beretki.

"Pitamo se da li je zemlji preče da zaradi 60.000 KM godišnje, ili da žrtve agresije pretrpe poniženje?Oni koji su na bilo koji način svojim postupcima pomagali i podržavali agresora, isticali obeležja agresora, negirali agresiju, učestvovali u agresiji i podsticali je ili su to radili njihovi organizatori ili menadžeri, neće moći da obavlja ili organizuje bilo kakvu manifestaciju u Sarajevu. Naš grad je više nego tolerantan, sve na svoju štetu. Došlo je vreme da se počne razmišljati o žrtvama agresije", navodi se u reagovanju Udruženja.

Inicijativu nameravaju da predaju premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsedniku Skupštine Kantona Sarajevo, klubovima svih političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zameniku, predsedniku Saveta Grada Sarajeva, odbornika Grada Sarajeva, prenosi slobodna-bosna. ba.

2024 © - Vesti online