Ponedeljak 28.03.2016.
14:38
Vestionline

Ova šala će papreno da košta grupu pijanih Poljaka

wikipedia.org
Aerodorm "Modlin" nalazi se nedaleko od Varšave

- U nedelju uveče, oko 21 čas Graničnoj straži stigla je dojava da je na aerodromu podmetnuta bomba. Shvatili smo to vrlo ozbiljno, evakuisano je oko 800 ljudi, ne samo iz zgrade već i iz aviona a četiri leta preusmerena su na glavni varšavski aerodrom "Okenće". Sve smo pregledali a bombu nismo našli - rekao je portparol Glavne komande poljske policije David Marćinjak.

Policija je vrlo brzo otkrila broj telefona sa kojeg je stigla anonimna pretnja, a kada su došli da uhapsi anonimnog šaljivdžiju policajci su se obreli usred žurke.

- Našli su 21 osobu. Svi su bili pijani. Niko nije hteo da prizna da je on zvao da dojavi bombu. Tužilac je odlučio da se uhapse svi. Kada se otrezne, saslušaćemo ih - rekao je Marćinjak.

Za izazivanje javne opasnosti u Poljskoj kazna može iznositi do osam godina zatvora. Uz to, krivac, kada se otkrije ko je, moraće da plati i troškove evakuacije putnika, izlazak policajaca i pirotehničara na teren i sve troškove komplikacija sa preusmeravanjem četiri leta na aerodrom "Okenće".

2024 © - Vesti online