Ponedeljak 28.03.2016.
12:30
Vesti

Karakter kao sudbina

Ako bismo krenuli iz drugog ugla, ono što astrologija proučava bi izgledalo logičnije. Pretpostavimo li da je život na Zemlji, u nekom, nama nevidljivom, skladu s univerzumom, možemo zaključiti da sve što se dešava u nama samima, ali i oko nas, ima svoj pečat, osim na onome što golim oko vidimo, i u nekim nevidljivim dimenzijama.

zastavki.com
 

Da je sav život na Zemlji uzajamno povezan i da su sva živa bića, ali i biljke, međusobno zavisni jedni od drugih, naučnici su se složili, jer to je ono što nauka svojom metodologijom može da dokaže. Ali, to je samo jedan ugao posmatranja našeg postojanja. Drugi, onaj nevidljivi, nalazi se sakriven u zakonitostima univerzuma, čiji smo mi jedan mali, zanemarljiv deo. Danas je sve više naučnika koji nailaze na nova otkrića, kao što je postojanje nekih energija, koje su za nas doskoro bila nepoznate. Ako je sve to tako, zašto bismo onda tvrdili da zaista sve znamo i da smo ekskluzivna civilizacija koja je nastala i opstala baš i jedino na planeti Zemlji.

Isto tako psiholozi kažu da karakter definiše životni put koji kao takav postaje predvidljiv. Iako će većina priznati da u trenutku rođenja ima nečeg što opisuje karakter, zbog straha od osude, zvanično će to negirati.

Astrologija i psihologija u jednom se slažu, a to je da se u karakteru krije definicija čitavog životnog puta. I, na kraju, astrologija je samo pokušaj tumačenja onoga što su i naši praoci shvatili, a što naša civilizacija zvanično još uvek negira, a to je uticaj neba na ponašanje ljudi koji je određen pečatom planetarnog zračenja kakav je bio u trenutku našeg rođenja.

2024 © - Vesti online