Ponedeljak 28.03.2016.
04:30
Vestionline

Ove tri navike uništavaju kosu!

wikipedia.org
Ne morate često da menjate frizuru da bi imali lepu kosu

Česte promene frizure

- Kada vidim kratke dlačice kose kako vire na vrhu ili u potiljku, odmah znam da klijent u toku dana često skače sa jedne frizure na drugu. Na primer naprave punđu, posle konjskog repa - kaže stilista Džejms Korbet.

Rešenje: Nežno očešljajte kosu pre nego što promenite frizuru. Stavite na kosu arganovo ulje ili kremu za kosu. Ovo će sprečiti oštećenje. A ako ste zategli elastičnu traku na kosi tako da izgleda kao da može da se prekine, onda isto može da se desi i vašoj kosi.

Spavanje sa mokrom kosom

Da, hiljadama žena je zgodnije da uveče operu kosu, a onda da rano ujutru srede frizuru. Ali to je ogromna šteta za kosu, jer kosa postaje dehidrirana i povećava se krhkost.

- Mokra kosa je veoma krhka i lomi se lako kada se prevrćemo u snu - objašnjava stilista Natanijel Hokins.

Rešenje: Ako imate običaj da perete kosu uveče, važno je da primenite noćnu masku za kosu. I kupite jastuk od svile ili satena.

Regenerator za kosu

Ukoliko par puta ne stavite regenerator, nije zločin. Ali, ako uopšte ne koristite balzam za kosu, ne čudite se suvoj kosi.

Rešenje: Koristite redovno regenerator za kosu, a najmanje nekoliko puta mesečno koristite masku za intenzivnu negu. To ne zahteva dodatno vreme kao što mnogi misle: samo operite kosu i stavite hranljivu masku na nju. Zatim stavite plastičnu kapu, a nakon nekog vremena isperite kosu.

2024 © - Vesti online