Subota 26.03.2016.
20:46
Vestionline

Stonsi "zapalili" Havanu: Istorijski koncert na Kubi

Reuters
Sjajan nastup za više od 200.000 Kubanaca

Legendardni Stonsi, koji se smatraju najbogatijim rock'n'roll bendom svih vremena, svirali su puna dva sata, a koncert je bio potpuno besplatan. Ovim nastupom zaključeno je novo poglavlje u odnosima SAD-a i Kube.

Zajedno sa Stonesima, u VIP sekciji bine u "Siudad Deportiva" bili su Naomi Kempbel, Ričard Gir, Džimi Bafet i sin Fidela Kastra, Alehandro.

- Ovo je neverovatno! Stvarno je dobro biti ovde! Drago mi je da vas vidim - rekao je na koncertu Mik Džeger.

Grupa je tokom nastupa u Havani izvela 18 hitova, dok su obožavatelji skakali i uzvikivali ime benda.

- Posle današnjeg dana mogu da umrem - rekao je 62-godišnji noćni čuvar Hoakin Ortiz, dodajući da je bio veliki obožavalac rok muzike od 1960-tih godina, kada su se u toj ostrvskoj zemlji američki i britanski bendovi slušali u tajnosti.

Ovo je koncert za koji Kubanci kažu da im je otvorio nove perspektive i učinio budućnost svetlijom, a Stonsi su s druge strane na ovaj način zaključili svoju "Ole" turneju po Južnoj Americi. Inače, oni su tako postali prvi "zapadnjački" bend koji je svirao u ovoj zemlji.

Kubanske vlasti svojevremeno su sudski procesuirale mlade koji su slušali rok muziku koju su kubanski komunisti smatrali kapitalističkim oruđem. S odustajanjem od takvih mera, vlasti u Havani počele su i da dozvoljavaju velika nezvanična okupljanja.

2024 © - Vesti online