Subota 26.03.2016.
20:28
Vestionline

"Karadžić nije kriv, Rusija da zaustavi farsu zvanu Haški tribunal"

Tanjug
Dobija podršku iz Rusije: Radovan Karadžić

Baburin, koji je nekadašnji potpredsednik ruske Dume, istakao je da Karadžić nije izvršio zločin, nego je ispunjavao patriotski dug srpskog lidera, štiteći svoj narod i naciju. On je za "Rusku narodnu liniju" rekao da je jako teško govoriti o tome ko je prav, a ko kriv kada je reč o građanskom ratu.

- Ali, ja znam da je taj čovjek, lekar po profesiji, sa jakim moralnim principima, bio i ostao lider po karakteru i sa srpskim pogledom na svet. On se sa uvažavanjem odnosio i odnosi prema drugim narodima, ali se borio i nastavlja da se bori protiv tih koji mrze Srbe i Slovene - dodao je Baburin.

Baburin je ocenio da Rusija proteklih godina nije učinila prave napore da zaustavi farsu Haškog tribunala.

- Nažalost, u proteklih 20 godina ja nisam video nikakvo nastojanje Rusije da se postigne pravda u vezi sa liderom srpskog pokreta u bivšoj Jugoslaviji. Rusija ne čini realne napore da se zaustavi ova farsa koja se naziva Haški tribunal - ocenio je Baburin.

On je istakao da je Tribunal usmeren protiv Srbije i da mu je glavni cilj da diskredituje otpor Srba devedesetih godina, što uključuje agresiju NATO-a protiv Jugoslavije 1999. godine.

- Oni pokušavaju da od žrtve napravezločinca, a Haški tribunal je u tome glavno oružje - istakao je Baburin.

2024 © - Vesti online