Subota 26.03.2016.
19:24
b92.net

Šta Srbija može da ponudi Rusiji?

wikimedia.org/Mihajlo Anđelković
Kopaonik, banje i naravno Beograd: Rusi bi voleli da posete srpsku prestonicu

Svoju ponudu organizacije iz Srbije predstavile su na 23 međunarodnom sajmu turizma u Moskvi. Naša zemlja učešćem na ovom sajmu nastojaće da se predstavi i privuče ruske turiste.

Prošla godina

U 2015. godini u Srbiji je boravilo oko 41. 500 građana Rusije. To je pad od 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu . Porast od 20 odsto u januaru ove godine, kažu u TOS-u obećava dobru godinu.

- Ruski turisti na prvom mestu u Beograd zatim naše planine Kopaonik, zainteresovani za banjski turizam - kaže Marija Labović iz Turističke organizacije Srbije.

Turistička organizacija je ove godine rešila da akcenat stavi na banjski turizam. Atomska i Prolom banja iz godine u godinu beleže porast ruskih gostiju, a Prolom banja u Rusiji prodaje i svoju vodu.

- Ovde se Prolom voda prodaje u apotekama i tu beležimo porast jeste da je kriza uticala ali se nadamo dugoročno - kaže Radovan Raičević, generalni direktor Prolom banje.

Nezaobilazna tačka svih putovanja Rusa je Beograd gde su im ugostitljeski radnici uvek radi.

- On zna šta hoće i to hoće i da plati. Troše više nego što košta.. i da pojedu i da kupe i da popiju - kaže Slobodan Unković iz Turističke organizacije Beograda.

Rusi, ako ne idu na more u "all inclusive" aranžmanima, zapravo žele aktivan odmor na kome će videti i saznati i nešto novo.

2024 © - Vesti online