Petak 25.03.2016.
21:08
Vestionline

Vavrinka hoće da skine kralja: Ja sam rešenje za Novaka!

Reuters
Dobri prijatelji van terena, ali na njemu ljuti rivali: Novak Đoković i Stanislas Vavrinka

U kolumni za francuski "L’ekip" Vavrinka je samouvereno napisao da može da parira teniskom kralju.

- Zašto mislim da ja mogu da budem rešenje za Đokovića? Zato što sam ga pobedio dva puta na Grend slemovima, što me je u drugim trenucima guralo do samih granica i dalo mi samopouzdanje - istakao je Švajcarac i dodao:

- Od meča u Melburnu 2013. godine, naši mečevi na Grend slemovima su uvek bili neizvesno. Izgubio sam polufinale US Opena 2013. u petom setu, pobedio sam u četvrtfinalu Australijan Opena 2014, izgubio polufinale u Melburnu 2015. i osvojio Rolan Garos. Ali, kao što često govorim, zbog našeg plasmana, to može da se desi samo pri kraju najvećih turnira. Većinu vremena, on je u samoj završnici, a ja nisam. To je šteta jer volim da igram s njim. Igranje sa najboljim igračima je ono što najviše volim, oni su ti koji vam zadaju više problema.

Varvinka je poslednji teniser koji je pobedio Novaka na Grend slem turniru (u finalu Rolan Garosa prošle godine). Švajcarac je istakao da su nekada dominirali i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Potrebno je da Rodžer bude na svom najboljem nivou. Njegovi problemi sa Đokovićem u poslednje vreme su bili mentalne prirode ili zbog Novakove igre. Samo on to zna, on je proživljavao te mečeve, ali nije mogao mnogo, nije imao velike šanse. Koliko će Novakova dominacija da traje? Ne zaboravite da je i Rodžer dominirao toliko dugo, a tih godina je bio daleko ispred svih. Mnogi su rekli: "Niko neće moći da ga pobedi u narednih pet godina", a takav nije slučaj. O Nadalu su rekli: "Osvajaće tri Grend slema po sezoni u naredne četiri godine", ali već sledeće godine mu je pala forma - kaže Vavrinka.

On je pohvalio srpskog tenisera. 

- Sve dok je Novak na 100 odsto i sve mu ide od ruke kao sada, niko ga neće stići. Neverovatno je to šta on radi. Ali, neće biti potpune promene preko noći. Ako ne osvoji više od dva Grend slema ove godine, da li će govoriti da je dominirao ili da mu je forma pala u odnosu na prošlu godinu - zaključio je švajcarski teniser.

2024 © - Vesti online