Petak 25.03.2016.
22:51
Vestionline

Rusi odali zvanično priznanje CG: Najbolji ste

pixabay
Crnogorske plaže dobile priznanje

Na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svetu MITT 2016 u Moskvi, u periodu od 23. do 26. marta ove godine, Crna Gora ima svoje predstavnike.

Crnogorsku turističku ponudu pokazaće Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Prema statističkim podacima, u 2015. godini Crnu Goru je posetilo oko 300.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je šest odsto više nego u prethodnoj godini. Prosečno putovanje turista iz Rusije trajalo je devet dana.

I ove godine Crna Gora je ostala jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa se očekuje da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu.

Ovo potvrđuju podaci da će Montenegro erlajns obavljati tokom letnje sezone (jun – septembar) saobraćaj na relaciji Tivat - Moskva - Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat - Sankt Peterburg - Tivat četiri puta nedeljno.

Za predstojeću letnju sezonu iz Rusije prema Crnoj Gori ugovoreno je oko 80 rotacija nedeljno. U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio-kompanija (Aeroflot, Siberia AIR, Globus AIR, Nord Star, Rossiya AIR, Ural AIR, Yamal AIR, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight AIR…).

2024 © - Vesti online