Petak 25.03.2016.
19:11
Vestionline, play.co.rs

Playstation 4.5 postoji i podržavaće 4K rezoluciju

SONY

Jedna od glavnih stavki koje će nova konzola doneti je jači GPU sa podrškom za 4K rezoluciju, mada nije otkriveno da li će to biti samo za multimediju ili i za igre. Smatra se da Sony neće ići na 4K gaming sa ovom verzijom konzole, jer hardver potreban za tako nešto daleko prevazilazi cenovno rang od oko 400 evra koliko obično nove konzole koštaju, a pritom i zauzima više mesta nego što ima u PS4 kućištu. Ono što svakako jeste cilj jače konzole je da se ponudi udobnije VR iskustvo jer će PSVR ipak zahtevati nešto veći framerate za prijatno igranje od onog koji trenutne igre imaju.

Najveća briga je po pitanju segmentisanja tržišta, kao što je svojevremeno bio slučaj sa New Nintendo 3DS koji jeste imao kompatibilnost sa svim dotadašnjim 3DS igrama, ali je isto tako doneo liniju igara zbog koji su vlasnici postojećeg hardvera bili primorani da pređu na novi uređaj u sred aktuelne generacije. To je moguće da će se desiti za PS4K (kako je navodno radni naziv konzole), jer bi nudila grafiku ranga visokih podešavanja na PC-u što, ruku na srce, trenutna verzija konzole ne uspeva da izvuče bez nezgodnih gubitaka performansi. Takođe je pitanje i da li će Sony ponuditi neku vrstu apgrejda na novu konzolu postojećim vlasnicima, bilo popustom ako prodaju svoj stari PS4, bilo nekim dodatkom kojim bi modovali svoje konzole.

Ovo su, doduše, nagađanja. Ostaje nam da čekamo da Sony zvanično predstavi ovu novu konzolu i nadamo se da će imati u vidu milione vlasnika PS4 koji sigurno nisu raspoloženi da već sada menjaju svoje konzole za (malo) bolju verziju.

Opširnije na www.play.co.rs

2024 © - Vesti online