Četvrtak 24.03.2016.
04:44
D. Petrović - Vesti

Užasne posledice rijalitija po decu

youtube.com
Golotinja na sve strane: Detalj sa Farme

Glumac Nenad Okanović nedavno se detaljno bavio rijaliti programima i to za potrebe pisanja svog master rada. I kako kaže, došao je do šokantnih podataka.

- Završio sam master rad na temu - kako rijaliti programi utiču na decu i smatram da bi država morala debelo da se pozabavi time. Znam da je nemoguće takav format ukinuti, iako su posledice užasne posebno za decu. Ali, ako već ne može da se ukine, onda bi država trebalo debelo da ih oporezuje i taj novac uplati u budžet za kulturu - kaže Okanović. On ne krije da ga nervira što se stvari ne nazivaju pravim imenom.

- Starlete nisu starlete, svi dobro znamo šta su one - kaže Okanović za beogradske medije.

Međutim, teško da će ko od nadležnih organa uopšte da reaguje, a kamoli da se pozabavi ovim pitanjem. Da nisu samo umetnici protivnici trovanja nacije putem najniže zabave koju nude rijalitije, potvrđuje i podatak da je sve više nezadovoljnih građani okupljenih na Fejsbuku u grupu "Ko nam truje decu" koju je pokrenuo pukovnik Vojske Srbije Zoran Jovanović. U okviru akcije "Metla- očistimo medijski prostor Srbije" ova grupa građana uputila je otvoreno pismo urednicima srpskih medija, koje je, na žalost, ostalo samo mrtvo slovo na papiru koje nikoga ne zanima. A, u ovom pismu oni se bave upravo decom i pogubnim uticajem medija i rijalitija na najmlađi i najranjiviji deo populacije.

Glas naroda niko ne čuje

Broj pristalica okupljenih oko grupe građana u akciji "Ko nam truje decu" svakim danom je sve veći. Nedeljno, njihov sajt na Fejsbuku poseti više od 400.000 ljudi, a sama grupa već broji 28.000 članova što je, nevoljno će priznati mnogi, više nego što mnoge političke partije u Srbiji imaju članova. Ipak, tim manjinskim strankama je dato za pravo da odlučuju o našoj sudbini, dok narod nema ko da čuje.
 

- Poštovani urednici srpskih medija, naš cilj je normalan život, jer ovo što sada gledamo i živimo ni malo ne liči na normalno. Rešili smo da zaustavimo trovanje sopstvene dece (i vaša tu spadaju) i time spasimo budućnost ove države. Nadam se da ste svesni da je ta budućnost, koja je uveliko kreirana i vašom zaslugom nije ni malo obećavajuća, naprotiv. Da li ste svesni gde opijeni sitnim razlozima kao nacija srljamo? Ne dozvolite sebi da trujete sopstvenu decu. Nema tih para kojima vam sutra može bilo ko platiti da lečite ono što vam je najdraže, pogotovo što je bolest najčešće neizlečiva. Primitivizam se ne leči medikamentima, njega možete sprečiti samo kvalitetnim rečima - piše između ostalog Zoran Jovanović ispred grupe građana okupljenih oko akcije "Ko nam truje decu".

2024 © - Vesti online