Sreda 23.03.2016.
16:54
Vestionline

Bog nas pogledao: Putin konačno u Jagodini!

Tanjug
Desno Dačić, levo Palma 

Voštana figura Putina, nosioca najviših odlikovanja države Srbije i Srpske pravoslavne crkve i počasnog građanina 11 gradova u Srbiji, rad je vajara Zorana Ivanovića i Branislava Crvenokovića.

Kako i dolikuje

Svečanosti unošenja Putinove figure u muzej, prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i brojni predstavnici političkog, javnog i privrednog života Srbije i više građana.

Svečenost u Sportskoj hali JASA počela je minutom ćutanja za žrtve terorizma u Briselu, i intoniranjem himni Rusije i Srbije.

Domaćin, predsednik skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, najavio je da će za mesec dana u muzeju biti postavljena nova figura Novaka Đokovića, a "do jula ili avgusta" i figure premijera Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine, i jedini je u Srbiji. U njemu je smešteno 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković i drugi.

U zabavnom programu učestovala je folk pevačica Merima Negomir, koja je pevala ruske pesme, Radiša Urošević, KUD Bukovča i Lovaca i Plesna grupa "La luna" iz Jagodine.

2024 © - Vesti online