Sreda 23.03.2016.
21:00
Vestionline, mozzartsport.com

Murinjo zbog njega oterao Čeha, a on mu radio o glavi!

Reuters
Verovao pogrešnim ljudima: Žoze Murinjo

Dok se Žoze Murinjo zubima držao za posao u Čelsiju i nadao se da će proći kriza, svlačionica Plavaca je kovala zaveru. Loši rezultati su bili manji problem za Murinja od atmosfere koju je imao u svlačionici. Tačnije, oni su bili posledica puča koji su igrači podigli protiv njega i jedva su čekali njegovu smenu.

Nekoliko nedelja pre smene, počele su da kruže spekulacije kako pojedini igrači namerno igraju loše kako bi Murinjo dobio otkaz, a oni su to naravno demantovali kroz „copy-paste“ izjave i javnosti davali standardne šablone o podršci treneru.

Kada je Posebni smenjen i kada je prošlo izvesno vreme, ispostavilo se da je zaista bilo onih kojima portugalski stručnjak nije bio po volji. Posle Džona Obija Mikela koji je prvi javno progovorio posle Murinjovog odlaska i pozdravio taj potez kluba, sada se javio još jedan od zaverenika - Tibo Kurtoa. 

- Teško je objasniti zašto imamo ovako lošu sezonu. Možda je to rezultat predsezone koja je bila veoma kratka. Počeli smo sa treninzima 16. jula, a već šest dana kasnije smo imali prvu utakmicu protiv Njujorka. Nismo bili u dobroj fizičkoj formi, a igrali smo utakmice. Tako smo započeli saezonu porazom od Arsenala u Superkupu Engleske, pa su se nadovezali slabi rezultati na početku lige. Nismo mogli da zaustavimo tu spiralu loših igara - rekao je Kurtoa za medije u domovini.

Belgijanac ne ostavlja diulemu da li je Murinjo trebalo da bude smenjen... 

- Tada nam je promena trenera bila neophodna. U to nemam ni najmanju sumnju. Previše utakmica smo upropastili i previše golova smo olako primili.

Podsetimo da je Murinjo zbog Kurtoe prodao jednog od najvernijih vojnika i golmana sa kojim je dugo godina imao sjajnu saradnju - Petra Čeha.

2024 © - Vesti online