Sreda 23.03.2016.
15:12
Vestionline

LSV zbog "batinaša" povlači listu?

Tanjug
Smatra da izbori više nemaju legitimitet: Nenad Čanak

Čanak je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se incident dogodio u sredu ujutru između 3 i 3.15, kad su članovi njegove stranke nameravali da predaju potpise pokrajinskoj izbornoj komisiji. Tada ih je, kako je rekao, privatno obezbeđenje koje je angažovala SPS, a čiji su predstavnici u tom trebnutku bili u skupštini kako bi predali svoju listu, na najgrublji način sprečilo da uđu u zgradu pokrajinske skupštine.

- Predložiću Predsedništvu stranke da donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer oni posle ovoga nemaju smisla, nemaju legitimitet, zato što su prepušteni u ruke batinaša - rekao je Čanak.

Očekuje se reakcija nadležnih

On je kazao da očekuje hitnu reakciju policije i pravosudnih organa, te dodao da će njegova stranka povući listu ukoliko se u roku od 24 sata ne objave imena "batinaša".

- Ako su mogli hitro da reaguju u slučaju hapšenja paora, ne vidim nijedan razlog da isto tako hitro ne reaguju i u ovom slučaju - naveo je Čanak.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je da je pitanje šta se može očekivati na dan izbora kad se takvi incidenti dešavaju prilikom predaje izbornih lista.

- Možda se nekome neće svideti izborni rezultat, pa će poučen iskustvom učiniti sve da spreči izlazak građana na izbore - rekao je Bogaroški.

Čanak je, inače, zatražio da lista SPS-a bude oborena, jer, kako je naveo, ona je predata u neregularnim uslovima i u prisustvu većeg broja neovlašćenih lica.

2024 © - Vesti online